De Fed houdt zijn kruit droog

De risicopremie op Franse obligaties blijft stijgen

De risicopremie op Franse obligaties is de afgelopen periode verder opgelopen. Dit heeft te maken met toenemende zorgen over de politieke stabiliteit in Frankrijk, evenals de economische onzekerheid die wordt veroorzaakt door de aanhoudende COVID-19-pandemie. Beleggers zijn voorzichtiger geworden en eisen een hogere vergoeding voor het risico dat zij nemen door in Franse obligaties te investeren.

Ondertussen heeft de Federal Reserve (Fed) aangekondigd dat zij haar beleid van monetaire versoepeling voorlopig zal voortzetten. Dit betekent dat de rentetarieven laag zullen blijven en dat de Fed haar stimuleringsmaatregelen zal handhaven om de economische groei te ondersteunen. Beleggers kijken nu uit naar verdere aanwijzingen van de Fed over hoe lang deze beleidsmaatregelen van kracht zullen blijven.

Langste cyclus van outperformance in de VS

De Verenigde Staten hebben momenteel de langste cyclus van outperformance ten opzichte van andere markten wereldwijd. Dit houdt in dat Amerikaanse activa zoals aandelen en obligaties beter presteren dan die van andere landen. Deze trend kan echter niet eeuwig blijven duren en beleggers wordt geadviseerd om niet te lang te wachten op een mogelijke correctie op de markt.

Het is belangrijk voor beleggers om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op de financiële markten en om hun investeringsstrategieën dienovereenkomstig aan te passen. Het is altijd verstandig om te diversifiëren en risico's te spreiden om zo het hoofd te kunnen bieden aan onverwachte schommelingen op de markt.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*