Defensieve aandelen en de energiesector bieden mogelijkheden voor beleggers in 2024

Beleggers worden aangeraden om vooruit te kijken naar het jaar 2024 en te overwegen om te investeren in defensieve aandelen en de energiesector. Volgens beleggingsstrateeg Joost van Leenders van Van Lanschot Kempen op Beursplein 5, is dit momenteel de meest verstandige aanpak. Hij deelde deze visie tijdens een interview met ABM Financial News.

Defensieve aandelen als veilige haven

Het investeren in defensieve aandelen kan een slimme zet zijn voor beleggers die op zoek zijn naar stabiliteit en bescherming van hun kapitaal. Deze aandelen behoren meestal tot bedrijven die minder gevoelig zijn voor economische schommelingen. Ze zijn vaak actief in sectoren zoals gezondheidszorg, voeding en nutsvoorzieningen. Tijdens economisch onzekere tijden kunnen defensieve aandelen goed presteren, omdat ze over het algemeen stabiele inkomsten genereren.

Energiesector biedt kansen

De energiesector kan ook aantrekkelijke mogelijkheden bieden voor beleggers in 2024. Hoewel er tegenwoordig veel discussie is over de transitie naar duurzame energie, blijft de vraag naar traditionele energiebronnen zoals olie en gas nog steeds bestaan. Het is belangrijk om te kijken naar bedrijven die zich aanpassen aan de veranderende marktomstandigheden en investeren in hernieuwbare energiebronnen. Deze bedrijven kunnen profiteren van zowel de vraag naar traditionele energie als de groeiende vraag naar duurzame alternatieven.

Vermijd cyclische aandelen

Daarentegen worden beleggers gewaarschuwd om voorzichtig te zijn met cyclische aandelen in 2024. Deze aandelen zijn sterk afhankelijk van de economische cyclus en presteren meestal goed tijdens periodes van economische groei. Echter, in tijden van economische neergang kunnen ze aanzienlijk in waarde dalen. Met de onzekerheden en risico's die gepaard gaan met de huidige economische situatie, kunnen cyclische aandelen een minder stabiele keuze zijn.

Overweging van andere factoren

Hoewel defensieve aandelen en de energiesector als veelbelovende opties worden beschouwd, is het belangrijk om ook andere factoren in overweging te nemen bij het maken van beleggingsbeslissingen. Het is essentieel om de algemene economische vooruitzichten, marktomstandigheden en het risicoprofiel van individuele aandelen te analyseren. Daarnaast moeten beleggers hun beleggingsdoelstellingen en risicotolerantie in gedachten houden.

Conclusie

In het jaar 2024 kunnen beleggers het beste focussen op defensieve aandelen en de energiesector, volgens beleggingsstrateeg Joost van Leenders. Defensieve aandelen bieden stabiliteit en bescherming van kapitaal, terwijl de energiesector kansen biedt door de vraag naar zowel traditionele als duurzame energiebronnen. Aan de andere kant moeten beleggers voorzichtig zijn met cyclische aandelen, gezien de huidige economische onzekerheden. Het is echter belangrijk om ook andere factoren mee te nemen bij het maken van beleggingsbeslissingen en rekening te houden met individuele beleggingsdoelstellingen en risicotolerantie.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*