Economische cijfers

Op de macro-economische agenda tot en met dinsdag 2 juli 2024 staan een aantal belangrijke economische cijfers gepland. Zo worden onder andere de werkloosheidscijfers, inflatiecijfers en groeicijfers van verschillende landen bekendgemaakt. Deze cijfers geven een indicatie van hoe de economieën van deze landen ervoor staan en kunnen invloed hebben op de financiële markten.

Centrale banken

Naast de economische cijfers staan er ook een aantal belangrijke bijeenkomsten van centrale banken gepland. Zo zal de Federal Reserve in de Verenigde Staten bijeenkomen om te beslissen over het rentebeleid. Ook de Europese Centrale Bank en de Bank of England zullen vergaderen over hun beleid. De beslissingen van deze centrale banken kunnen grote gevolgen hebben voor de financiële markten en de economieën wereldwijd.

Handelsoorlog en geopolitieke spanningen

Daarnaast blijven de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China en andere geopolitieke spanningen een belangrijk punt van zorg op de macro-economische agenda. De handelsoorlog heeft al geleid tot tarieven en sancties over en weer, wat invloed heeft op de internationale handel en economische groei. Ook de spanningen in het Midden-Oosten en tussen andere landen kunnen invloed hebben op de financiële markten en de wereldeconomie.

Brexit en Europese politiek

Tot slot blijven ook de ontwikkelingen rondom Brexit en Europese politiek belangrijke onderwerpen op de macro-economische agenda. De onzekerheid rondom Brexit heeft al geleid tot volatiliteit op de financiële markten en kan nog steeds invloed hebben op de economieën van het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie. Daarnaast zijn er ook verkiezingen en politieke ontwikkelingen in verschillende Europese landen die invloed kunnen hebben op de economie en de financiële markten.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*