Economische cijfers en handelsoorlog beïnvloeden Amerikaanse beurzen

De Amerikaanse beurzen lijken maandag dicht bij huis te zullen blijven, maar er zijn verschillende factoren die invloed kunnen hebben op de richting van de markten. Economische cijfers en ontwikkelingen in de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China zullen nauwlettend in de gaten worden gehouden door beleggers.

Economische cijfers

Een belangrijke factor die de Amerikaanse beurzen kan beïnvloeden zijn de economische cijfers die deze week worden vrijgegeven. Beleggers zullen vooral letten op data over de inflatie, werkgelegenheid en detailhandelsverkopen om een beeld te krijgen van de gezondheid van de Amerikaanse economie.

Handelsoorlog tussen de VS en China

Daarnaast blijft de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China een punt van zorg voor beleggers. De gesprekken tussen de twee grootmachten verlopen moeizaam en de onzekerheid over de uitkomst van de onderhandelingen kan leiden tot volatiliteit op de markten. Beleggers zullen daarom de ontwikkelingen op het gebied van handel nauwlettend blijven volgen.

Technische analyse van de beursfutures

Op basis van de technische analyse van de beursfutures lijkt het erop dat de S&P 500 en de Dow Jones index dicht bij de huidige niveaus zullen blijven. De Nasdaq-futures voorspellen een kleine winst bij de opening, wat kan duiden op optimisme onder beleggers.

Al met al zijn er verschillende factoren die de richting van de Amerikaanse beurzen kunnen beïnvloeden. Beleggers zullen de economische cijfers en ontwikkelingen in de handelsoorlog nauwlettend in de gaten houden om te bepalen hoe ze hun posities moeten aanpassen.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*