Economische data en handelsspanningen beïnvloeden Wall Street

De Amerikaanse futures wijzen vrijdag op een vlakke opening van Wall Street. Dit komt nadat de futures op de S&P 500 index rond lunchtijd vlak noteerden en de Nasdaq 0,1 procent lager leek te starten.

Economische data en handelsspanningen hebben de aandacht van beleggers getrokken. Zo bleek uit cijfers dat de Amerikaanse consumentenbestedingen in augustus met 0,8 procent zijn gestegen, wat hoger was dan verwacht. Dit kan wijzen op een aanhoudend herstel van de Amerikaanse economie.

Technologische sector onder druk

De technologische sector lijkt onder druk te staan, met name de Nasdaq-index die naar verwachting lager zal openen. Dit kan te maken hebben met zorgen over de handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China, die de afgelopen maanden hebben geleid tot volatiliteit op de beurzen.

Beleggers wachten op meer nieuws

Beleggers wachten af op meer nieuws over de ontwikkelingen rondom de handelsgesprekken tussen de twee grootmachten en de mogelijke impact daarvan op de wereldwijde economie. Daarnaast wordt er ook gekeken naar de ontwikkelingen rondom het coronavirus en de mogelijke gevolgen daarvan voor de economie en de beurzen.

Al met al belooft het een spannende dag te worden op Wall Street, waar beleggers de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten zullen houden.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*