Economische gegevens en 'Quadruple witching' expiratie

De Amerikaanse beurzen worden vrijdag verwacht met een lagere opening te starten, terwijl beleggers hun aandacht richten op meer informatie over de Amerikaanse economie en de 'Quadruple witching' expiratie. Deze expiratie vindt plaats op de derde vrijdag van de maanden maart, juni, september en december en houdt in dat optiecontracten en futures op aandelen en indices gelijktijdig aflopen. Dit kan leiden tot verhoogde volatiliteit op de markten.

Economische gegevens

Beleggers zullen ook letten op diverse economische gegevens die vandaag worden vrijgegeven. Zo worden onder andere cijfers over de industriële productie, de consumentenprijsindex en het consumentenvertrouwen gepubliceerd. Deze gegevens zullen inzicht geven in de kracht van de Amerikaanse economie en kunnen de richting van de markten beïnvloeden.

Fed-rentebeleid en handelsgesprekken

Daarnaast blijft het Federal Reserve-rentebeleid een belangrijk onderwerp van gesprek onder beleggers. De Fed heeft aangegeven dat zij van plan is om de rente geleidelijk te verhogen om de inflatie onder controle te houden. Ook blijven de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China een punt van aandacht, aangezien de spanningen tussen de twee grootmachten de markten kunnen beïnvloeden.

Technische analyse

Op technisch vlak zullen beleggers kijken naar de belangrijkste steun- en weerstandsniveaus op de verschillende beursindices. Een doorbraak van een belangrijk niveau kan de richting van de markten bepalen en handelssignalen genereren voor actieve beleggers en handelaren.

Kortom, de Amerikaanse beurzen staan voor een spannende handelsdag met veel aandacht voor economische gegevens, 'Quadruple witching' expiratie, Fed-rentebeleid, handelsgesprekken en technische analyse. Beleggers zullen scherp moeten zijn om de ontwikkelingen op de markten goed te kunnen interpreteren en hierop in te spelen.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*