Economische groeicijfers

Hieronder volgen de belangrijkste items op de financiële agenda voor Nederland tot en met maandag 27 mei 2024:

Op maandag 27 mei 2024 worden de nieuwste economische groeicijfers van Nederland bekendgemaakt. Deze cijfers geven inzicht in hoe de economie van het land zich ontwikkelt en kunnen invloed hebben op de financiële markten.

Inflatiecijfers

Op woensdag 22 mei 2024 worden de inflatiecijfers van Nederland gepubliceerd. Inflatie is een belangrijke indicator voor het monetaire beleid van de centrale bank en kan invloed hebben op de koopkracht van consumenten en de rentetarieven.

Bedrijfswinsten

Gedurende de week zullen verschillende Nederlandse bedrijven hun kwartaalcijfers bekendmaken. Deze cijfers geven inzicht in hoe goed bedrijven presteren en kunnen invloed hebben op de koersen van hun aandelen.

Handelsbalans

Op vrijdag 24 mei 2024 wordt de handelsbalans van Nederland gepubliceerd. Dit rapport geeft inzicht in de import en export van goederen en diensten en kan invloed hebben op de wisselkoers van de euro.

Centrale bank besluit

Op donderdag 23 mei 2024 zal de centrale bank van Nederland een besluit nemen over het monetaire beleid. Dit besluit kan invloed hebben op de rentetarieven en de financiële markten.

Het is belangrijk voor beleggers en economen om deze data in de gaten te houden, omdat zij inzicht geven in de economische ontwikkelingen van Nederland en de mogelijke impact op de financiële markten.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*