Economische onzekerheid drukt AEX

De AEX index sloot de handelsdag af met een verlies van 0,9%, maar wist toch een weekwinst te behalen. De Europese beurzen worden momenteel geconfronteerd met donkere wolken van economische onzekerheid, veroorzaakt door de stijgende inflatie en de aanhoudende handelsspanningen.

ABN Amro onder druk door witwasschandaal

Een van de bedrijven die opvielen op de beurs was ABN Amro, dat onder druk stond vanwege een witwasschandaal. De bank heeft aangegeven dat het mogelijk miljarden euro's moet reserveren voor boetes en schikkingen in verband met het schandaal, wat investeerders nerveus maakte.

Ease2Pay profiteert van digitalisering

Aan de andere kant wist het fintechbedrijf Ease2Pay te profiteren van de toenemende digitalisering in de financiële sector. Het bedrijf biedt innovatieve betaaloplossingen aan, waardoor het steeds meer klanten weet te trekken en de omzet ziet stijgen.

Prosus blijft groeien in techsector

Ook techgigant Prosus wist positief nieuws te brengen, met een voortdurende groei in de techsector. Het bedrijf blijft investeren in nieuwe technologieën en markten, wat resulteert in een stijgende waarde op de beurs.

Al met al was het een enigszins turbulente week op de beurs, met verschillende ontwikkelingen die de koersen beïnvloedden. Het is duidelijk dat de markt momenteel gevoelig is voor economische en geopolitieke ontwikkelingen, en investeerders zullen alert moeten blijven om de juiste beslissingen te nemen.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*