Euro stijgt in afwachting van inflatiecijfers

De euro noteerde donderdagochtend iets hoger in afwachting van de laatste Duitse en Amerikaanse inflatiecijfers. Beleggers houden vooral een oog op de Amerikaanse kerninflatie, die donderdag impact kan hebben op de valutamarkten als deze sterk afwijkt van de verwachtingen.

Verwachtingen voor de Amerikaanse inflatie

Analisten verwachten dat de Amerikaanse kerninflatie, die de voedsel- en energieprijzen uitsluit, met 0,3% zal stijgen in vergelijking met de voorgaande maand. Een hogere inflatie kan de Amerikaanse dollar versterken ten opzichte van de euro, terwijl een lagere inflatie de euro kan ondersteunen.

Impact van inflatie op de markten

Inflatiecijfers hebben vaak een grote invloed op de financiële markten. Een hogere inflatie kan leiden tot een strakkere monetaire beleid van de centrale banken, wat de waarde van de valuta kan beïnvloeden. Beleggers kijken daarom nauwlettend naar de inflatiecijfers om te bepalen hoe zij hun posities in verschillende valuta's moeten aanpassen.

Invloed van geopolitieke ontwikkelingen op de valutamarkten

Naast de inflatiecijfers worden de valutamarkten ook beïnvloed door geopolitieke ontwikkelingen. De spanningen tussen Rusland en Oekraïne, de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China en de Brexit-onderhandelingen hebben allemaal invloed op de koersen van valuta's. Beleggers houden daarom niet alleen de economische indicatoren in de gaten, maar ook de geopolitieke ontwikkelingen om hun handelsbeslissingen te onderbouwen.

Door een combinatie van economische indicatoren, zoals inflatiecijfers, en geopolitieke ontwikkelingen kunnen beleggers een beter inzicht krijgen in de bewegingen van de valutamarkten en hun posities daarop aanpassen. Het is daarom belangrijk om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de verschillende factoren die de valutakoersen kunnen beïnvloeden.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*