Europese aandelenmarkten sluiten overwegend hoger

De aandelenmarkten in Europa zijn maandag overwegend hoger geëindigd. De Stoxx Europe 600 index steeg 0,1 procent tot 511,49 punten. De Duitse DAX liet een winst optekenen van 0,4 procent op 18.068,21 punten. De Franse CAC 40 won 0,9 procent bij een stand van 7.571,57 punten. De Britse FTSE sloot 0,1 procent lager op 8.142,15 punten.

Positieve stemming op Europese markten

De positieve stemming op de Europese aandelenmarkten werd voornamelijk gedreven door optimisme over een mogelijke oplossing voor de handelsgeschillen tussen de Verenigde Staten en China. Beleggers waren ook hoopvol gestemd over de vooruitzichten voor het economisch herstel na de coronapandemie.

DAX presteert goed

De Duitse DAX presteerde goed en behaalde een winst van 0,4 procent. Dit kwam mede door sterke resultaten van Duitse exportbedrijven en positieve economische data. De Duitse economie lijkt zich te herstellen van de impact van de pandemie en dit werd weerspiegeld in de prestaties van de DAX.

CAC 40 en FTSE laten ook winsten zien

Ook de Franse CAC 40 en de Britse FTSE lieten winsten zien, met respectievelijk 0,9 procent en 0,1 procent. Beleggers waren positief gestemd over de vooruitzichten voor de Europese economie en hadden vertrouwen in de stabiliteit van de markten.

Al met al was het een positieve dag voor de Europese aandelenmarkten, waarbij beleggers hoopvol gestemd waren over de toekomstige ontwikkelingen en vooruitzichten.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*