Europese beurzen verwachten een vlakke opening ondanks sluiting Amerikaanse beurzen op Thanksgiving

De Europese beurzen staan op donderdag voor een vlakke opening, terwijl de Amerikaanse beurzen gesloten blijven vanwege de viering van Thanksgiving. Deze feestdag, die elk jaar in de Verenigde Staten wordt gevierd op de vierde donderdag van november, markeert het begin van het drukke vakantieseizoen en wordt gekenmerkt door familiebijeenkomsten en feestelijke maaltijden.

Hoewel de Amerikaanse markten op Thanksgiving gesloten zijn, blijven de Europese beurzen open en handelen ze op normale werktijden. Dit betekent echter niet dat er grootse bewegingen worden verwacht op de Europese markten, aangezien veel handelaren en beleggers in de Verenigde Staten afwezig zullen zijn vanwege de vakantie. Dit kan resulteren in een gebrek aan liquiditeit en een rustige handelsdag op de Europese beurzen.

Invloed van Amerikaanse markten op Europese beurzen

De Amerikaanse beurzen hebben doorgaans een aanzienlijke invloed op de Europese markten. Wanneer de Amerikaanse markten gesloten zijn, kan dit leiden tot een afname van de handelsactiviteit en volatiliteit op de Europese beurzen. De afwezigheid van Amerikaanse handelaren kan ervoor zorgen dat de vraag en het aanbod van effecten op de Europese markten uit balans raken, wat kan resulteren in een beperkte prijsbeweging.

Impact van Thanksgiving op de wereldwijde handel

Thanksgiving heeft niet alleen invloed op de Amerikaanse en Europese markten, maar ook op de wereldwijde handel. Veel internationale beleggers houden rekening met de vakantieperiode in de Verenigde Staten en passen hun handelsactiviteiten dienovereenkomstig aan. Dit kan leiden tot een daling van de handelsvolumes en een verminderde marktactiviteit over de hele wereld.

Verwachtingen voor de rest van de handelsdag

Gezien de afwezigheid van Amerikaanse handelaren en de gebruikelijke lage handelsactiviteit op Thanksgiving, wordt verwacht dat de Europese beurzen een vlakke opening tegemoet gaan. Beleggers zullen waarschijnlijk voorzichtig zijn met hun transacties en zullen de ontwikkelingen op de Amerikaanse markten na de vakantieperiode nauwlettend in de gaten houden.

Invloed van andere factoren op de Europese beurzen

Naast de sluiting van de Amerikaanse beurzen, zijn er ook andere factoren die invloed kunnen hebben op de Europese beurzen. Politieke ontwikkelingen, economische cijfers en bedrijfsresultaten kunnen allemaal van invloed zijn op het marktsentiment en de handelsactiviteit. Beleggers zullen deze factoren nauwlettend in de gaten houden om mogelijke kansen en risico's te identificeren.

Al met al wordt verwacht dat de Europese beurzen een rustige handelsdag zullen hebben vanwege de gesloten Amerikaanse markten op Thanksgiving. Beleggers moeten alert blijven op mogelijke ontwikkelingen en de impact van andere factoren op de markten in de gaten houden.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*