Europese beurzen verwachten lichte stijging bij opening

De Europese beurzen worden woensdagochtend verwacht met een lichte stijging te openen. Volgens IG, een online handelsplatform, wordt er een openingswinst van 23 punten voorspeld voor de Duitse DAX. Daarnaast wordt er een plus van 20 punten verwacht voor de Franse CAC 40 en een stijging van 25 punten voor de Britse FTSE 100.

Economische indicatoren ondersteunen positief sentiment

Het positieve sentiment op de Europese beurzen wordt ondersteund door gunstige economische indicatoren. Zo blijkt uit recente cijfers dat de Duitse economie in het tweede kwartaal met 1,6% is gegroeid ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Dit is de sterkste groei sinds het eerste kwartaal van 2011. Ook de Franse economie liet een solide groei zien, met een stijging van 0,9% in het tweede kwartaal.

Handelsspanningen blijven zorgen voor onzekerheid

Ondanks het positieve nieuws over de economische groei, blijven handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en andere landen zorgen voor onzekerheid op de Europese beurzen. De voortdurende handelsconflicten kunnen de wereldwijde economie vertragen en hebben een negatieve invloed op het vertrouwen van investeerders. Hierdoor blijft de markt volatiel en kunnen beurzen gevoelig zijn voor plotselinge schommelingen.

Focus op kwartaalcijfers en centrale banken

Naast de economische ontwikkelingen en handelsspanningen zullen beleggers ook aandacht besteden aan kwartaalcijfers van bedrijven en het beleid van centrale banken. Het kwartaalcijferseizoen is in volle gang en de resultaten van grote bedrijven kunnen invloed hebben op de beursprestaties. Daarnaast zal de Europese Centrale Bank (ECB) later deze week haar beleidsbeslissingen bekendmaken, wat ook van invloed kan zijn op de markt.

Technologische sector en olieprijzen in de gaten houden

Beleggers zullen ook de ontwikkelingen in de technologische sector en de olieprijzen nauwlettend volgen. De technologische sector heeft de afgelopen tijd een sterke groei laten zien, maar kan gevoelig zijn voor negatieve berichten over handelsoorlogen en privacykwesties. Daarnaast kunnen de olieprijzen invloed hebben op de beursprestaties, aangezien deze de winstgevendheid van olie- en gasbedrijven beïnvloeden.

Voorzichtigheid blijft geboden

Hoewel de Europese beurzen een lichte stijging verwachten bij de opening, blijft voorzichtigheid geboden. De onzekerheid rondom handelsspanningen en het beleid van centrale banken kan zorgen voor volatiliteit op de markt. Beleggers zullen de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten moeten houden en hun posities dienovereenkomstig aanpassen. Het is belangrijk om een gediversifieerde portefeuille te hebben en eventuele risico's te beheren.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*