Fed-bestuurders terughoudend over renteverlaging

De euro was donderdag boven de 1,0850 dollar, ondanks de terughoudendheid onder Fed-bestuurders ten aanzien van een eerste renteverlaging. De Federal Reserve heeft tot nu toe aangegeven dat zij de rente ongewijzigd zal laten, maar de markt blijft speculeren over eventuele veranderingen in het rentebeleid.

ECB notulen later vandaag

Later vandaag zal de Europese Centrale Bank (ECB) de notulen van haar laatste vergadering publiceren. Beleggers zullen hieruit proberen op te maken hoe de ECB denkt over de economische ontwikkelingen en het monetaire beleid in de eurozone. De ECB heeft de rente al geruime tijd op een historisch laag niveau en het is de vraag of zij verdere maatregelen zal nemen om de economie te stimuleren.

Invloed van de notulen op de valutamarkt

De publicatie van de notulen van zowel de Federal Reserve als de Europese Centrale Bank kan de valutamarkt flink in beweging brengen. Beleggers zullen de notulen nauwlettend bestuderen om te zien hoe centrale banken denken over de economische vooruitzichten en het rentebeleid. Zelfs kleine aanwijzingen in de notulen kunnen leiden tot grote koersbewegingen in valutaparen zoals de euro/dollar.

De financiële markten blijven dus alert op elk woord dat uitgesproken wordt door centrale banken, aangezien dit directe gevolgen kan hebben voor de koers van valuta's en andere activa. Beleggers zullen dan ook met argusogen de ontwikkelingen op de valutamarkt blijven volgen en proberen hierop in te spelen met hun handelsbeslissingen.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*