Fed rentebesluit

Op woensdag 12 juni 2024 zal de Federal Reserve haar rentebesluit bekendmaken. Beleggers over de hele wereld zullen gespannen wachten op de aankondiging, aangezien het monetair beleid van de Fed een grote invloed kan hebben op de financiële markten.

Handelscijfers China

Op donderdag 13 juni 2024 worden de handelscijfers van China gepubliceerd. Deze cijfers geven inzicht in de internationale handel van de op één na grootste economie ter wereld. Beleggers zullen nauwlettend in de gaten houden of de handelsoorlog met de Verenigde Staten invloed heeft gehad op de handelsbalans van China.

Werkloosheidscijfers Verenigde Staten

Op vrijdag 14 juni 2024 worden de werkloosheidscijfers van de Verenigde Staten bekendgemaakt. Deze cijfers zijn van groot belang voor de Amerikaanse economie en kunnen invloed hebben op de koers van de dollar. Beleggers zullen kijken naar het aantal nieuwe banen dat is gecreëerd en de werkloosheidsgraad om te bepalen hoe gezond de arbeidsmarkt is.

Inflatiecijfers Eurozone

Op maandag 17 juni 2024 worden de inflatiecijfers van de Eurozone gepubliceerd. Inflatie is een belangrijke indicator voor het monetaire beleid van de Europese Centrale Bank en kan invloed hebben op de rentetarieven in de eurozone. Beleggers zullen kijken naar de inflatiecijfers om te bepalen of er sprake is van prijsstabiliteit in de eurozone.

Het is belangrijk voor beleggers en analisten om deze macro-economische gebeurtenissen in de gaten te houden, aangezien ze een grote invloed kunnen hebben op de financiële markten en de wereldeconomie als geheel. Het is aan te raden om goed geïnformeerd te blijven over deze ontwikkelingen om weloverwogen beslissingen te kunnen nemen op het gebied van investeringen en financiën.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*