Federal Reserve rentebesluit en inflatiecijfers in focus

De Amerikaanse beurzen stonden dinsdagavond verdeeld, met de Nasdaq die nieuwe recordstanden bereikte dankzij sterke prestaties van Apple. Beleggers keken echter met spanning uit naar het rentebesluit van de Federal Reserve en de inflatiecijfers die op woensdag zouden worden vrijgegeven.

Recordstanden voor Apple stuwen Nasdaq

Apple behaalde nieuwe recordstanden op dinsdag, waardoor de koersen van de Nasdaq verder werden opgedreven. Het technologiebedrijf profiteerde van positieve vooruitzichten over de verkoop van de nieuwe iPhone-modellen en de groei van de dienstendivisie.

Verwachtingen voor Federal Reserve rentebesluit

Beleggers waren gespannen in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve. De centrale bank werd verwacht de rente ongewijzigd te laten, maar investeerders waren alert op eventuele hints over toekomstige monetaire beleidsmaatregelen.

Inflatiecijfers in de gaten gehouden

Naast het rentebesluit van de Federal Reserve, keken beleggers ook uit naar de inflatiecijfers die op woensdag zouden worden gepubliceerd. De stijgende inflatie heeft geleid tot zorgen over de mogelijkheid van een snellere afbouw van stimuleringsmaatregelen door de Fed.

Marktreactie op rentebesluit en inflatiecijfers

Na de bekendmaking van het rentebesluit en de inflatiecijfers, zullen beleggers de marktreactie nauwlettend volgen. Eventuele verrassingen in de besluiten van de Federal Reserve of de inflatiecijfers kunnen leiden tot volatiliteit op de Amerikaanse beurzen.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*