Globale markten in afwachting van economische data

De Amsterdamse beurs gaat dinsdag naar verwachting een vlakke opening tegemoet. Futures op de AEX index noteerden ongeveer een uur voor de beursgong fractioneel in het rood. Wereldwijde markten zijn op dit moment in afwachting van belangrijke economische data, zoals het banenrapport uit de Verenigde Staten later deze week.

Invloed van geopolitieke spanningen op beurzen

Naast economische data houden beleggers ook de geopolitieke spanningen in de gaten. De situatie rondom Rusland en Oekraïne blijft onzeker en kan invloed hebben op de beurskoersen. Ook de ontwikkelingen in het Midden-Oosten en de handelsrelaties tussen de Verenigde Staten en China spelen een rol in het sentiment op de beurzen.

Bedrijfsresultaten en macro-economische cijfers

Naast geopolitieke ontwikkelingen zijn beleggers ook alert op bedrijfsresultaten en macro-economische cijfers. Deze week komen er diverse bedrijven met kwartaalcijfers, waaronder grote namen als Apple, Amazon en Microsoft. Daarnaast worden er ook belangrijke macro-economische cijfers verwacht, zoals de werkloosheidscijfers en het consumentenvertrouwen.

Technische analyse van de AEX index

Op technisch vlak wordt er gekeken naar de AEX index en de mogelijke weerstandsniveaus. Beleggers houden de 700-puntengrens goed in de gaten, aangezien dit een belangrijk psychologisch niveau is. Als de AEX index boven dit niveau weet te blijven, kan dit een positief signaal zijn voor verdere stijgingen.

Al met al is het een spannende tijd op de financiële markten, met verschillende factoren die de koersbewegingen kunnen beïnvloeden. Beleggers doen er goed aan om goed geïnformeerd te blijven en hun posities goed te monitoren in deze onzekere tijden.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*