Groei werkgelegenheid in de private sector valt tegen

De werkgelegenheid in de private sector in de Verenigde Staten is in mei minder hard gestegen dan verwacht, zo blijkt uit de cijfers van loonstrookjesverwerker ADP. De data tonen aan dat er in mei 550.000 banen zijn bijgekomen, terwijl economen hadden gerekend op een groei van 650.000 banen. Deze tegenvallende groei wijst mogelijk op een vertraging van het herstel van de Amerikaanse arbeidsmarkt.

Oorzaken van de tegenvallende groei

Verschillende factoren kunnen hebben bijgedragen aan de tegenvallende groei van de werkgelegenheid in de private sector. Zo kan de aanhoudende pandemie nog steeds een remmende werking hebben op de economie, waardoor bedrijven terughoudend zijn met het aannemen van nieuw personeel. Daarnaast kunnen ook structurele veranderingen in de arbeidsmarkt, zoals de opkomst van digitalisering en automatisering, een rol spelen.

Sectoren die het meest getroffen zijn

Bepaalde sectoren zijn harder getroffen door de tegenvallende groei dan andere. Zo blijkt uit de cijfers van ADP dat vooral de horeca en de detailhandel moeite hebben om personeel aan te trekken. Deze sectoren hebben tijdens de pandemie zwaar geleden en hebben mogelijk meer tijd nodig om volledig te herstellen.

Toekomstige ontwikkelingen op de arbeidsmarkt

Het is nog onzeker hoe de arbeidsmarkt zich de komende maanden zal ontwikkelen. Hoewel de economie langzaam weer op gang komt en steeds meer mensen worden gevaccineerd, blijven er nog steeds uitdagingen bestaan. Het is belangrijk om de ontwikkelingen op de voet te blijven volgen en maatregelen te nemen om de werkgelegenheid te stimuleren en de economie te ondersteunen.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*