Handelsoorlog tussen de VS en China

Een van de belangrijkste items op de macro-economische agenda is de voortdurende handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. De spanningen tussen de twee grootmachten hebben geleid tot tarieven op miljarden dollars aan goederen en hebben wereldwijd gevolgen gehad voor de economie. Beleggers zullen nauwlettend in de gaten houden of er verdere escalaties zijn en hoe dit van invloed kan zijn op de wereldwijde handel en groei.

Centrale banken en monetaire beleid

Een ander belangrijk punt op de agenda is het monetaire beleid van centrale banken over de hele wereld. Beleggers zullen de aankondigingen en beslissingen van de Federal Reserve, de Europese Centrale Bank en andere belangrijke centrale banken volgen. Veranderingen in het rentebeleid en de monetaire stimuleringsmaatregelen kunnen grote gevolgen hebben voor de financiële markten en de economie als geheel.

Economische indicatoren en data releases

Naast geopolitieke ontwikkelingen en monetaire beleidsbeslissingen zullen beleggers ook letten op belangrijke economische indicatoren en data releases. Dit omvat zaken als werkgelegenheidscijfers, consumentenvertrouwen, inflatiegegevens en GDP-rapporten. Deze cijfers geven inzicht in de gezondheid van de economie en kunnen de richting van de markten beïnvloeden.

Bedrijfswinsten en kwartaalcijfers

Tot slot zullen beleggers ook aandacht besteden aan bedrijfswinsten en kwartaalcijfers. De resultaten van grote bedrijven geven een indicatie van de algehele economische gezondheid en kunnen de aandelenkoersen beïnvloeden. Beleggers zullen kijken naar winstcijfers, omzetprognoses en toekomstige groeiverwachtingen om te bepalen welke bedrijven goed presteren en welke wellicht minder goed presteren.

Al met al zijn er veel factoren die de macro-economische agenda beïnvloeden en die beleggers in de gaten moeten houden. Door op de hoogte te blijven van deze ontwikkelingen kunnen beleggers beter geïnformeerde beslissingen nemen en hun portefeuilles effectief beheren.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*