Handelsspanningen en zorgen over de Delta-variant zorgen voor terughoudendheid op de Amerikaanse beurzen

De Amerikaanse beurzen verwachten vrijdag een licht lagere opening, aangezien futures op de toonaangevende S&P 500 index rond lunchtijd tot 0,3 procent in het rood noteerden. Deze daling komt voort uit verschillende factoren, waaronder aanhoudende handelsspanningen en zorgen over de Delta-variant van het coronavirus.

Handelsspanningen blijven aanhouden

Een van de factoren die een negatieve invloed hebben op de Amerikaanse beurzen zijn de aanhoudende handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China. Hoewel er de afgelopen maanden enige vorderingen zijn gemaakt in de handelsbesprekingen, blijven er nog steeds onzekerheden bestaan. Beleggers zijn bezorgd dat verdere escalatie van het handelsconflict de mondiale economische groei kan belemmeren en dit heeft invloed op het sentiment op de beurzen.

Zorgen over de Delta-variant van het coronavirus

Een andere factor die bijdraagt aan de terughoudendheid op de Amerikaanse beurzen is de opkomst van de Delta-variant van het coronavirus. Deze variant, die als zeer besmettelijk wordt beschouwd, heeft geleid tot een toename van het aantal gevallen in verschillende landen over de hele wereld. Beleggers vrezen dat deze nieuwe variant de economische herstelinspanningen kan ondermijnen en dit heeft bijgedragen aan de verkoopdruk op de aandelenmarkt.

Stimuleringsmaatregelen bieden enige steun

Ondanks de terughoudendheid op de Amerikaanse beurzen, zijn er ook positieve elementen die enige steun bieden. De Federal Reserve heeft herhaaldelijk aangegeven dat zij bereid is om stimuleringsmaatregelen te nemen om de economie te ondersteunen. Dit heeft bijgedragen aan het vertrouwen van beleggers en heeft de potentiële neerwaartse druk op de beurzen enigszins verzacht.

Bedrijfswinsten in de spotlight

Naast de macro-economische factoren blijven beleggers ook letten op de bedrijfswinsten. Het kwartaalcijferseizoen is in volle gang en beleggers zijn benieuwd naar de resultaten van grote bedrijven. Sterke bedrijfsresultaten kunnen het sentiment op de beurzen positief beïnvloeden en mogelijk de daling van de aandelenmarkt compenseren.

Conclusie

Al met al verwachten de Amerikaanse beurzen vrijdag een licht lagere opening, waarbij futures op de toonaangevende S&P 500 index tot 0,3 procent in het rood noteerden. Handelsspanningen en zorgen over de Delta-variant van het coronavirus dragen bij aan de terughoudendheid op de beurzen. Niettemin bieden stimuleringsmaatregelen van de Federal Reserve en de verwachtingen rondom bedrijfswinsten enige steun voor de markt. Beleggers zullen nauwlettend blijven volgen hoe deze factoren zich ontwikkelen en hoe deze de richting van de Amerikaanse beurzen kunnen beïnvloeden.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*