Handelsspanningen tussen de VS en China

De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een lagere opening tegemoet

Na een positieve start van de week op maandag, lijken de Amerikaanse beurzen dinsdag een lagere opening tegemoet te gaan. Futures op de S&P 500 noteerden rond lunchtijd 0,4 procent in het rood. De daling lijkt voornamelijk te worden veroorzaakt door zorgen over de aanhoudende handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China, evenals de onzekerheid rondom de economische impact van de aanhoudende COVID-19 pandemie.

De handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China blijven de markten beïnvloeden. De twee grootste economieën ter wereld zijn verwikkeld in een langslepend handelsconflict, waarbij beide partijen tarieven blijven heffen op elkaars goederen. Deze onzekerheid zorgt voor volatiliteit op de beurzen en kan leiden tot een negatieve impact op de wereldeconomie.

Onzekerheid rondom de economische impact van COVID-19

Daarnaast blijft de wereldwijde economie kwetsbaar voor de gevolgen van de aanhoudende COVID-19 pandemie. Hoewel er hoop is dat de uitrol van vaccins zal helpen om de verspreiding van het virus onder controle te krijgen, blijven er zorgen bestaan over de economische schade die al is aangericht. Lockdowns en reisbeperkingen hebben de vraag naar goederen en diensten verminderd, wat kan leiden tot een langzamer dan verwacht herstel van de economie.

Invloed van macro-economische gegevens

Naast de geopolitieke en gezondheidsgerelateerde zorgen, zullen beleggers ook kijken naar belangrijke macro-economische gegevens die later in de week worden vrijgegeven. Zo worden onder andere cijfers over de werkgelegenheid, inflatie en detailhandelsverkopen verwacht, die een indicatie kunnen geven van de gezondheid van de Amerikaanse economie.

Al met al lijkt het erop dat de Amerikaanse beurzen een turbulentie periode tegemoet gaan, waarbij beleggers alert moeten blijven op de ontwikkelingen op zowel nationaal als internationaal niveau.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*