Hervatting van handelsovereenkomsten zorgt voor verdeeldheid op Amerikaanse beurzen

De Amerikaanse beurzen stonden dinsdagavond verdeeld, nadat ze eerder een periode van sterke stijgingen hadden doorgemaakt. De Dow Jones Industrial Average sloot 0,2% lager, terwijl de S&P 500 en de Nasdaq Composite respectievelijk met 0,1% en 0,1% stegen.

Toenemende spanningen tussen de VS en China beïnvloeden beursprestaties

De hervatting van handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China zorgde voor verdeeldheid op de Amerikaanse beurzen. Beleggers waren bezorgd over toenemende spanningen tussen de twee grootmachten, die de markten volatiel maakten.

Tech-aandelen blijven presteren

Ondanks de verdeeldheid op de Amerikaanse beurzen, bleven tech-aandelen het goed doen. Bedrijven als Apple, Amazon en Microsoft bleven hun positieve trend voortzetten en droegen bij aan de stijging van de Nasdaq Composite.

Invloed van economische cijfers op beursprestaties

De beursprestaties werden ook beïnvloed door de publicatie van economische cijfers. Zo bleek uit recente gegevens dat de Amerikaanse economie blijft groeien, wat positief nieuws was voor beleggers. Dit zorgde voor een gemengde reactie op de beurzen, waarbij sommige beleggers optimistisch bleven terwijl anderen voorzichtiger waren.

Al met al was het een verdeelde dag op de Amerikaanse beurzen, waarbij verschillende factoren zoals handelsgesprekken, bedrijfsprestaties en economische cijfers allemaal een rol speelden in de beursbewegingen. Het is duidelijk dat beleggers voorlopig nog te maken zullen krijgen met volatiliteit op de markten.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*