Impact van de pandemie op de drankenindustrie

Rémy Cointreau heeft net als veel andere bedrijven in de drankenindustrie te maken gehad met de impact van de COVID-19 pandemie. De lockdowns en beperkingen hebben ervoor gezorgd dat veel horecagelegenheden gesloten waren, waardoor de verkoop van dranken aanzienlijk is gedaald.

Dalende omzet en winstgevendheid

De omzet van Rémy Cointreau daalde met 17,2% tot €1,01 miljard in het gebroken boekjaar dat eindigde op 31 maart. De operationele winst daalde zelfs met 22,1% tot €236,1 miljoen. Deze dalingen zijn voornamelijk toe te schrijven aan de lagere verkoopcijfers als gevolg van de pandemie.

Maatregelen om de impact te beperken

Om de impact van de pandemie te beperken heeft Rémy Cointreau verschillende maatregelen genomen. Zo heeft het bedrijf kostenbesparingen doorgevoerd en geïnvesteerd in digitale kanalen om de verkoop te stimuleren. Daarnaast heeft Rémy Cointreau ook gekeken naar nieuwe markten en producten om de omzet weer te laten groeien.

Vooruitzichten voor de toekomst

Ondanks de moeilijke periode blijft Rémy Cointreau optimistisch over de toekomst. Het bedrijf verwacht dat de vraag naar premium dranken zal blijven groeien en dat het herstel van de horecasector zal bijdragen aan een verbetering van de omzet en winstgevendheid. Rémy Cointreau blijft dan ook investeren in innovatie en merkbeleving om zich te onderscheiden in de competitieve drankenmarkt.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*