Impact van handelsoorlogen en pandemie op fabrieksorders

De Amerikaanse fabrieksorders zijn in januari harder dan verwacht gedaald, wat kan wijzen op een afnemende industriële activiteit in de Verenigde Staten. Volgens gegevens van het Amerikaanse ministerie van Handel daalden de fabrieksorders met 0,5%, terwijl economen hadden voorspeld dat ze slechts met 0,2% zouden dalen.

De daling van de fabrieksorders kan deels worden toegeschreven aan de voortdurende handelsoorlogen tussen de Verenigde Staten en verschillende handelspartners, zoals China en de Europese Unie. Deze handelsspanningen hebben geleid tot onzekerheid bij fabrikanten, waardoor ze terughoudend zijn geworden om grote investeringen te doen.

Daarnaast heeft de COVID-19 pandemie ook een negatieve invloed gehad op de Amerikaanse industrie. Lockdowns en verstoringen in toeleveringsketens hebben ervoor gezorgd dat veel fabrieken moesten sluiten of hun productie moesten verminderen, wat heeft geleid tot een algemene daling van de fabrieksorders.

Sectoren die het meest getroffen zijn

Binnen de fabrieksorders zijn er bepaalde sectoren die harder zijn getroffen dan andere. Zo is de transportsector, met name de productie van vliegtuigen en auto's, sterk gedaald als gevolg van de pandemie. Ook de sector van de duurzame goederen, zoals elektronica en apparatuur, heeft een aanzienlijke daling van de orders gezien.

Verwachtingen voor de toekomst

Economen zijn voorzichtig optimistisch over de toekomst van de Amerikaanse fabrieksorders. Met de uitrol van vaccins en de geleidelijke heropening van de economie, wordt verwacht dat de vraag naar goederen zal toenemen en de fabrieksorders zullen herstellen. Echter, de onzekerheid rondom handelsoorlogen en de mogelijke opkomst van nieuwe varianten van het coronavirus blijven risicofactoren die de industrie kunnen beïnvloeden. Het is dan ook belangrijk om de ontwikkelingen op de voet te blijven volgen.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*