Inflatie in de Verenigde Staten blijft aanhouden

Volgens economen van ING zal de aanhoudende inflatie in de Verenigde Staten de Federal Reserve aanmoedigen om terughoudend te zijn met het verlagen van de rente. Ondanks dat de favoriete maatstaf van de centrale bank voor de kerninflatie al rond de doelstelling ligt, zal de Fed waarschijnlijk de nadruk blijven leggen op het feit dat er geen haast is om de rente te verlagen.

De favoriete maatstaf van de centrale bank voor inflatie

De favoriete maatstaf van de Federal Reserve voor inflatie, de kerninflatie, ligt momenteel al rond de doelstelling van de centrale bank. Dit betekent dat de prijzen van goederen en diensten in de VS relatief stabiel blijven, zonder al te sterke stijgingen of dalingen.

De impact van de aanhoudende inflatie

De aanhoudende inflatie heeft echter gevolgen voor de economie en het monetaire beleid van de Federal Reserve. Een hogere inflatie kan leiden tot hogere kosten voor consumenten en bedrijven, wat de koopkracht kan verminderen en de economische groei kan belemmeren. Daarom is het belangrijk dat de centrale bank de inflatie onder controle houdt.

De rol van de Federal Reserve

De Federal Reserve heeft de taak om de inflatie en werkgelegenheid in de Verenigde Staten te reguleren. Om de inflatie onder controle te houden, kan de centrale bank de rente verhogen of verlagen. Een verlaging van de rente kan de economische activiteit stimuleren, maar kan ook leiden tot hogere inflatie. Daarom is het belangrijk dat de Federal Reserve een evenwicht vindt tussen het bevorderen van economische groei en het handhaven van prijsstabiliteit.

De overwegingen van de Federal Reserve

Hoewel de kerninflatie al rond de doelstelling van de Federal Reserve ligt, zijn er nog andere factoren die de centrale bank in overweging moet nemen bij het bepalen van het monetaire beleid. Zo kan de sterke arbeidsmarkt en de stijgende lonen ook bijdragen aan een hogere inflatie. Daarnaast speelt ook de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China een rol in de economische vooruitzichten.

De vooruitzichten van de Federal Reserve

Gezien de aanhoudende inflatie en de andere factoren die de economie beïnvloeden, zal de Federal Reserve waarschijnlijk terughoudend zijn met het verlagen van de rente. De centrale bank zal blijven benadrukken dat er geen haast is om de rente te verlagen, en zal de economische ontwikkelingen nauwlettend in de gaten houden voordat er eventueel actie wordt ondernomen.

Conclusie

De hardnekkige inflatie in de Verenigde Staten zal naar verwachting de Federal Reserve ertoe aanzetten om voorzichtig te zijn met het verlagen van de rente. Hoewel de favoriete maatstaf van de centrale bank voor de kerninflatie al rond de doelstelling ligt, zijn er nog andere factoren die de economie beïnvloeden. De Federal Reserve zal de inflatie onder controle proberen te houden en de economische ontwikkelingen nauwlettend in de gaten houden voordat er eventueel wijzigingen in het monetaire beleid worden doorgevoerd.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*