Inflatiecijfers

Op maandag 4 maart zal het Bureau of Labor Statistics de inflatiecijfers bekendmaken voor de maand februari. Deze cijfers geven inzicht in de stijging of daling van de prijzen van goederen en diensten en hebben een grote invloed op het monetaire beleid van de overheid.

Werkloosheidscijfers

Op dinsdag 5 maart worden de werkloosheidscijfers gepubliceerd door het ministerie van Arbeid. Deze cijfers laten zien hoeveel mensen er op zoek zijn naar werk en geven een indicatie van de gezondheid van de arbeidsmarkt.

Handelsbalans

Op woensdag 6 maart zal het ministerie van Handel de handelsbalanscijfers bekendmaken voor de maand januari. Deze cijfers laten zien hoeveel een land exporteert en importeert en hebben invloed op de waarde van de nationale valuta.

BBP-groei

Op donderdag 7 maart zal het Bureau of Economic Analysis de cijfers voor de economische groei bekendmaken voor het vierde kwartaal van vorig jaar. Deze cijfers geven een indicatie van de algehele gezondheid van de economie en kunnen invloed hebben op de beslissingen van investeerders en beleidsmakers.

Rentebesluit

Op vrijdag 8 maart zal de Federal Reserve een belangrijk rentebesluit bekendmaken. Dit besluit heeft invloed op de rentetarieven voor leningen en spaarrekeningen en kan de economie beïnvloeden. Beleggers en economen zullen nauwlettend in de gaten houden welke stappen de Fed zal nemen om de economie te stimuleren of af te remmen.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*