Inflatiecijfers

Op maandag 11 maart 2024 worden de nieuwste inflatiecijfers bekendgemaakt. Deze cijfers zijn van groot belang voor het monetaire beleid van de centrale bank en kunnen een impact hebben op de koersen op de financiële markten. Beleggers zullen dan ook nauwlettend in de gaten houden of de inflatie binnen de verwachtingen valt en wat dit betekent voor de toekomstige rentebeslissingen.

Werkloosheidscijfers

Een dag later, op dinsdag 12 maart 2024, worden de werkloosheidscijfers gepubliceerd. Deze cijfers geven inzicht in de gezondheid van de arbeidsmarkt en kunnen een indicator zijn voor de economische groei. Een daling van de werkloosheid kan bijvoorbeeld wijzen op een groeiende economie, terwijl een stijging juist zorgen kan baren.

Handelsbalans

Ook op woensdag 13 maart 2024 staat er een belangrijke publicatie op de agenda, namelijk de cijfers over de handelsbalans. Deze cijfers geven inzicht in de verhouding tussen de export en import van goederen en diensten. Een positieve handelsbalans kan bijdragen aan een sterkere valuta, terwijl een negatieve balans juist druk kan uitoefenen op de wisselkoersen.

Al met al beloven de komende dagen dus belangrijke ontwikkelingen en publicaties op macro-economisch gebied, die invloed kunnen hebben op zowel de financiële markten als de economische vooruitzichten. Het is dan ook van belang om deze data goed in de gaten te houden en de mogelijke impact ervan te analyseren voor uw beleggings- en economische beslissingen.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*