Inflatiecijfers

Op maandag 22 april 2024 worden de nieuwste inflatiecijfers bekendgemaakt. Deze cijfers zijn van groot belang voor zowel beleidsmakers als investeerders, omdat ze inzicht geven in de algemene prijsontwikkelingen in de economie. Hoge inflatie kan leiden tot een devaluatie van de munteenheid en een daling van de koopkracht van consumenten, terwijl lage inflatie kan wijzen op een zwakke economische groei.

BBP-cijfers

Op dinsdag 23 april 2024 worden de bruto binnenlandse product (BBP) cijfers gepubliceerd. Het BBP is een belangrijke maatstaf voor de economische activiteit in een land en geeft aan hoeveel waarde er wordt geproduceerd in een bepaalde periode. Een stijging van het BBP duidt op een groeiende economie, terwijl een daling kan wijzen op een recessie.

Werkloosheidscijfers

Op woensdag 24 april 2024 worden de nieuwste werkloosheidscijfers bekendgemaakt. Werkloosheidscijfers geven aan hoeveel mensen er zonder werk zitten en actief op zoek zijn naar een baan. Een hoge werkloosheid kan wijzen op een zwakke arbeidsmarkt en economie, terwijl een lage werkloosheid kan duiden op een sterke economische groei.

Handelsbalans

Op donderdag 25 april 2024 worden de recente handelsbalanscijfers gepubliceerd. De handelsbalans geeft aan wat de verhouding is tussen de import en export van goederen en diensten in een land. Een positieve handelsbalans betekent dat er meer wordt geëxporteerd dan geïmporteerd, wat gunstig is voor de economie. Een negatieve handelsbalans kan wijzen op een handelstekort en een afhankelijkheid van buitenlandse goederen.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*