Inflatiecijfers

Op maandag 10 juni 2024 worden de nieuwste inflatiecijfers bekendgemaakt. Deze cijfers geven een indicatie van de stijging van de prijzen van goederen en diensten in de economie. Een hogere inflatie kan leiden tot een vermindering van de koopkracht van consumenten en kan ook invloed hebben op de rentetarieven die worden vastgesteld door de centrale bank.

Werkloosheidscijfers

Op woensdag 12 juni 2024 worden de werkloosheidscijfers gepubliceerd. Deze cijfers geven aan hoeveel mensen op zoek zijn naar werk maar geen baan kunnen vinden. Een stijging van de werkloosheid kan duiden op economische problemen, terwijl een daling kan wijzen op een groeiende economie.

Handelsbalans

Op vrijdag 14 juni 2024 worden de laatste cijfers over de handelsbalans bekendgemaakt. De handelsbalans geeft aan of een land meer goederen en diensten exporteert dan importeert, of andersom. Een positieve handelsbalans kan wijzen op een sterke economie, terwijl een negatieve handelsbalans kan duiden op problemen in de handel met andere landen.

Het is belangrijk om deze macro-economische indicatoren in de gaten te houden, omdat ze een goed beeld kunnen geven van de algehele gezondheid van de economie en kunnen helpen bij het nemen van beslissingen op het gebied van investeringen en beleid.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*