Inflatiecijfers

Op dinsdag 25 juni 2024 worden de nieuwste inflatiecijfers bekendgemaakt. Inflatie is een belangrijke indicator voor de gezondheid van de economie en kan invloed hebben op de beslissingen van centrale banken met betrekking tot rentetarieven. Beleggers en analisten zullen nauwlettend in de gaten houden of de inflatie binnen de verwachtingen valt en wat de mogelijke gevolgen hiervan zijn voor de markt.

Handelsdata

Ook staat er op de agenda de publicatie van de handelsdata voor de maand juni. Handelsdata geven inzicht in de internationale handelsstromen en kunnen een indicatie geven van de economische groei en de kracht van de exportsector. Beleggers zullen deze cijfers gebruiken om te beoordelen hoe de handelsoorlogen en andere geopolitieke ontwikkelingen de wereldeconomie beïnvloeden.

Werkloosheidscijfers

Op woensdag 26 juni 2024 worden de werkloosheidscijfers bekendgemaakt. Werkloosheidscijfers zijn een belangrijke graadmeter voor de arbeidsmarkt en kunnen een indicatie geven van de algemene economische gezondheid. Een stijging van de werkloosheid kan duiden op een vertraging van de economie, terwijl een daling kan wijzen op een groeiende werkgelegenheid.

Het is belangrijk om deze macro-economische gegevens in de gaten te houden, aangezien zij van invloed kunnen zijn op de financiële markten en de beslissingen van beleggers. Het is raadzaam om op de hoogte te blijven van deze ontwikkelingen en de mogelijke impact ervan op uw beleggingsportefeuille te evalueren.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*