Inflatiecijfers en werkloosheidsrapporten

Op maandag 17 juni 2024 worden de nieuwste inflatiecijfers bekendgemaakt. Deze cijfers geven inzicht in hoe snel de prijzen van goederen en diensten stijgen, wat belangrijke informatie is voor het monetaire beleid van de overheid. Daarnaast wordt ook het werkloosheidsrapport gepubliceerd, waarin wordt aangegeven hoeveel mensen op zoek zijn naar werk en niet kunnen vinden.

BNP-groeicijfers en handelsbalans

Op dinsdag 18 juni 2024 worden de bruto nationaal product (BNP) groeicijfers bekendgemaakt. Deze cijfers geven een indicatie van hoe goed de economie van een land presteert en kunnen invloed hebben op de beurskoersen. Daarnaast wordt ook de handelsbalans gepubliceerd, waarin wordt aangegeven hoeveel een land exporteert en importeert en of er sprake is van een handelsoverschot of -tekort.

Rentebesluit van de centrale bank

Op woensdag 19 juni 2024 wordt het rentebesluit van de centrale bank bekendgemaakt. Dit besluit heeft directe gevolgen voor de rentetarieven die banken hanteren en kan invloed hebben op de koopkracht van consumenten en de investeringen van bedrijven. Het rentebesluit wordt genomen op basis van de macro-economische ontwikkelingen en de doelstellingen van de centrale bank.

Handelsbesprekingen en geopolitieke ontwikkelingen

Op donderdag 20 juni 2024 vinden er belangrijke handelsbesprekingen plaats tussen verschillende landen. Deze besprekingen kunnen invloed hebben op de internationale handel en de economische groei. Daarnaast spelen ook geopolitieke ontwikkelingen een rol in het bepalen van de macro-economische agenda, aangezien politieke spanningen en conflicten invloed kunnen hebben op de financiële markten en de economische stabiliteit. Het is daarom belangrijk om deze ontwikkelingen in de gaten te houden en te analyseren hoe ze van invloed kunnen zijn op de macro-economische vooruitzichten.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*