ING en ASML presteren goed op Wall Street

Op Wall Street zijn vrijdag vier van de acht AEX-genoteerde fondsen ten opzichte van het slot in Amsterdam hoger gesloten, waaronder ING en ASML.

De Nederlandse bank ING en het technologiebedrijf ASML behoorden tot de fondsen die een positieve dag op Wall Street hadden. ING sloot hoger met een winst van 1,2%, terwijl ASML een stijging van 0,8% liet zien. Beide bedrijven profiteerden van een positief sentiment op de Amerikaanse beurs, waar technologie-aandelen in het bijzonder goed presteerden.

Overige AEX-genoteerde fondsen op Wall Street

Naast ING en ASML waren er nog twee andere AEX-genoteerde fondsen die hoger sloten op Wall Street. Deze bedrijven lieten echter kleinere winsten zien in vergelijking met ING en ASML. De overige vier AEX-fondsen sloten lager op Wall Street, wat aangeeft dat niet alle Nederlandse bedrijven even goed presteerden op de Amerikaanse beurs.

Invloed van economische ontwikkelingen op AEX-fondsen

Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de economische ontwikkelingen die van invloed kunnen zijn op de prestaties van AEX-genoteerde fondsen op Wall Street. Factoren zoals rentebesluiten, handelsoorlogen en geopolitieke spanningen kunnen allemaal een impact hebben op de beurskoersen van Nederlandse bedrijven in de Verenigde Staten. Het is daarom verstandig om deze ontwikkelingen nauwlettend te volgen en te begrijpen hoe ze van invloed kunnen zijn op uw beleggingsportefeuille.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*