Internationale markten

Op internationale markten was er sprake van gemengde signalen. In Azië sloten de meeste beurzen lager, terwijl de Amerikaanse beurzen vrijdag juist met winst de week afsloten. De onzekerheid over de handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China blijft echter druk uitoefenen op de markten wereldwijd.

Economische cijfers

Beleggers zullen deze week vooral uitkijken naar belangrijke economische cijfers, zoals het rentebesluit van de Europese Centrale Bank en de publicatie van de Amerikaanse werkgelegenheidscijfers. Deze cijfers kunnen een impact hebben op het sentiment op de beurs en de koersontwikkeling van individuele aandelen.

Bedrijfsnieuws

Ook het nieuws van individuele bedrijven kan de handel op de beurs beïnvloeden. Zo publiceerden verschillende Nederlandse bedrijven afgelopen week hun kwartaalcijfers, met wisselende resultaten. Beleggers zullen blijven letten op updates en nieuws van bedrijven in verschillende sectoren.

Technische analyse

Op technisch vlak wordt er gekeken naar de steun- en weerstandsniveaus van de AEX index. Analisten wijzen op het belang van het doorbreken van bepaalde niveaus voor een verdere koersontwikkeling. Het is belangrijk om deze technische analyses in de gaten te houden bij het bepalen van beleggingsbeslissingen.

Al met al belooft het een interessante week te worden op de Amsterdamse beurs, met verschillende factoren die de koersontwikkeling kunnen beïnvloeden. Het blijft dan ook belangrijk om goed geïnformeerd te blijven en de ontwikkelingen op de markten nauwlettend te volgen.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*