Invloed van Amerikaanse inflatiecijfers

De euro noteerde woensdag rond de 1,0750 dollar, in afwachting van Amerikaanse inflatiecijfers over mei en het rentebesluit van de Federal Reserve, dat vanavond bekend wordt gemaakt. De markten zijn gespannen en kijken vol verwachting uit naar de nieuwe economische ramingen en de dot plot van de Federal Reserve.

De Amerikaanse inflatiecijfers over mei zullen een belangrijke rol spelen in de besluitvorming van de Federal Reserve. Een hogere inflatie kan wijzen op een sterker dan verwachte economische groei, wat kan leiden tot een verhoging van de rente door de Federal Reserve. Dit kan op zijn beurt invloed hebben op de koers van de euro tegenover de dollar.

Impact van het rentebesluit van de Federal Reserve

Het rentebesluit van de Federal Reserve zal naar verwachting grote gevolgen hebben voor de financiële markten. Een eventuele verhoging van de rente kan leiden tot een versterking van de dollar en een verzwakking van de euro. Beleggers houden dan ook nauwlettend in de gaten wat de Federal Reserve zal besluiten en hoe dit de valutamarkten zal beïnvloeden.

Dot plot en nieuwe economische ramingen

Naast het rentebesluit zal ook de dot plot en de nieuwe economische ramingen van de Federal Reserve van groot belang zijn voor de markten. De dot plot geeft een indicatie van de verwachte renteveranderingen in de toekomst, terwijl de nieuwe economische ramingen inzicht geven in de economische vooruitzichten van de Verenigde Staten. Deze informatie kan de koers van de euro ten opzichte van de dollar beïnvloeden en zal dan ook nauwlettend in de gaten worden gehouden door beleggers en analisten.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*