Invloed van geopolitieke ontwikkelingen

De AEX blijft op recordjacht

De AEX blijft vandaag op recordjacht, ondanks dat Wall Street gesloten was wegens Memorial Day. In Azië werd er wel gehandeld, maar de beurzen bleven dicht bij huis. De futures geven aan dat de AEX naar verwachting een vlakke opening zal hebben, met een stijging van 0,3%.

Een van de redenen voor de vlakke handel op de Aziatische markten kan te maken hebben met de geopolitieke ontwikkelingen in de regio. De spanningen tussen de Verenigde Staten en China blijven hoog, wat invloed kan hebben op de handel en de beursprestaties.

Positieve economische cijfers

Ondanks de geopolitieke onzekerheden zijn er ook positieve economische cijfers die de markten ondersteunen. Zo zijn de economische vooruitzichten in Europa verbeterd en lijkt de coronacrisis langzaam onder controle te komen. Dit kan bijdragen aan het positieve sentiment op de beurzen.

Technische analyse

Op technisch vlak blijft de AEX sterk presteren en lijkt het op weg naar nieuwe recordhoogtes. De index bevindt zich boven belangrijke steunniveaus en de trend blijft positief. Dit kan investeerders vertrouwen geven om in de markt te blijven en te profiteren van de stijgende trend.

Al met al lijkt de AEX op koers te blijven voor verdere winsten, ondanks de geopolitieke spanningen en de vlakke handel in Azië. Investeerders zullen de ontwikkelingen op de markt nauwlettend in de gaten houden om te profiteren van eventuele kansen die zich voordoen.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*