Jaarcijfers Prosus

De AEX schreef vandaag een bescheiden winst van 0,1% op het bord, maar er waren ook andere interessante ontwikkelingen op de beurs. Zo werden de jaarcijfers van Prosus bekendgemaakt, waaruit bleek dat het bedrijf een sterke groei doormaakt. De omzet steeg met maar liefst 28% en de winst nam met 39% toe. Dit nieuws zorgde voor een positieve stemming onder beleggers en droeg bij aan het positieve resultaat van de AEX.

Tegenvallend macronieuws

Ondanks de winst van de AEX, was er ook tegenvallend macronieuws te bespeuren. Zo werden er cijfers gepubliceerd die wijzen op een vertraging van de economische groei in Europa. Dit zorgde voor wat onrust op de beurs en drukte de stemming onder beleggers. Toch wist de AEX zich hier redelijk goed tegen te wapenen en eindigde uiteindelijk met een kleine winst.

Smakker op de Franse beurs

Naast het nieuws over de AEX en Prosus, was er ook sprake van een flinke daling op de Franse beurs. Een aantal grote Franse bedrijven publiceerden teleurstellende resultaten, wat resulteerde in een scherpe daling van de beursindex. Dit had ook invloed op andere Europese beurzen, waaronder de AEX. Gelukkig wist de AEX zich hier redelijk goed tegen te wapenen en bleef de schade beperkt.

Wat heeft de tweede jaarhelft voor ons in petto?

Met het einde van het eerste halfjaar in zicht, kijken beleggers vooruit naar wat de tweede jaarhelft zal brengen. Er zijn nog een aantal belangrijke gebeurtenissen op komst, waaronder de publicatie van kwartaalcijfers en nieuws over de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. Daarnaast zullen ook ontwikkelingen op het gebied van geopolitiek en economie een rol spelen in de beurskoersen. Het belooft een interessante periode te worden voor beleggers, met volop kansen en uitdagingen.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*