Lagere winst en omzet voor Hewlett Packard Enterprise

Hewlett Packard Enterprise heeft in het eerste kwartaal van zijn lopende boekjaar een lagere winst en omzet geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar. De winst daalde met 27% tot $678 miljoen, terwijl de omzet met 16% afnam tot $6,83 miljard. Ondanks deze daling wist het bedrijf toch de eigen verwachting te overtreffen.

Outlook naar beneden bijgesteld

Ondanks het overtreffen van de eigen verwachting, heeft Hewlett Packard Enterprise de outlook voor het lopende boekjaar naar beneden bijgesteld. Het bedrijf verwacht nu een winst per aandeel van $1,70 tot $1,88, terwijl analisten eerder uitgingen van $1,73 tot $1,87. De lagere outlook is voornamelijk het gevolg van de aanhoudende uitdagingen in de markt en de onzekerheid rondom wereldwijde economische ontwikkelingen.

Diversificatie strategie

Om de uitdagingen in de markt het hoofd te bieden, heeft Hewlett Packard Enterprise de afgelopen jaren ingezet op een diversificatie strategie. Het bedrijf richt zich niet alleen meer op hardware, zoals servers en storage, maar ook op software en services. Daarnaast heeft Hewlett Packard Enterprise geïnvesteerd in nieuwe technologieën zoals cloud computing, artificial intelligence en edge computing.

Toekomstperspectief

Ondanks de lagere winst en omzet in het eerste kwartaal en de bijgestelde outlook, blijft Hewlett Packard Enterprise optimistisch over de toekomst. Het bedrijf is ervan overtuigd dat de ingezette diversificatie strategie vruchten zal afwerpen en dat de investeringen in nieuwe technologieën zullen bijdragen aan groei op de lange termijn. Hewlett Packard Enterprise blijft dan ook focussen op innovatie en het leveren van waarde aan klanten.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*