Lauwe opening voor AEX voorzien

De Amsterdamse beurs wordt vandaag een weinig spannende start voorspeld, met een lauwe opening voor de AEX-index. Na de positieve handelsdag van gisteren, waarbij de AEX-index met 0,8% steeg, lijkt vandaag een iets minder enthousiaste start te worden verwacht. De verwachting is dat de beurs rustig zal openen en de koersen zich zijwaarts zullen bewegen.

Cijfers HAL tonen solide resultaten

HAL, de Nederlandse investeringsmaatschappij, heeft haar resultaten voor het afgelopen kwartaal bekendgemaakt. Uit de cijfers blijkt dat HAL solide resultaten heeft behaald, met een nettowinst van €145 miljoen. De investeringsmaatschappij heeft een gevarieerde portefeuille, met belangen in onder andere baggeraar Boskalis, optiekketen GrandVision en olie- en gasbedrijf SBM Offshore. HAL blijft optimistisch over de toekomst en ziet mogelijkheden voor verdere groei en rendement.

Overnamebod op Marel zorgt voor opschudding

Het IJslandse bedrijf Marel, gespecialiseerd in voedselverwerkingsapparatuur, heeft een overnamebod ontvangen van een internationale investeringsgroep. Het bod, ter waarde van €2,7 miljard, heeft voor opschudding gezorgd op de beurs. De koers van Marel is fors gestegen na het nieuws van het overnamebod. Het management van Marel heeft aangegeven het bod zorgvuldig te zullen evalueren en de belangen van de aandeelhouders af te wegen.

Japanse inflatie loopt weer wat op

In Japan is er sprake van een lichte stijging van de inflatie. In augustus bedroeg de inflatie 0,2% op jaarbasis, wat hoger is dan de 0,0% in juli. Hoewel deze stijging nog steeds bescheiden is, wordt het gezien als een positief signaal voor de Japanse economie. De Bank of Japan heeft de afgelopen jaren verschillende maatregelen genomen om de inflatie aan te wakkeren, maar tot op heden met beperkt succes. De recente stijging kan een teken zijn dat deze maatregelen langzaam beginnen door te werken.

Krimp Duitse economie veroorzaakt zorgen

De Duitse economie is in het tweede kwartaal van dit jaar met 0,1% gekrompen. Hoewel deze krimp klein is, veroorzaakt het toch zorgen over de toekomstige groei van de grootste economie van Europa. De krimp wordt toegeschreven aan een afname van de export en de zwakke binnenlandse vraag. De handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China, evenals de onzekerheid rondom de Brexit, dragen bij aan de economische onzekerheid in Duitsland. Het is afwachten hoe de Duitse economie zich in de komende kwartalen zal herstellen.

Andere belangrijke ontwikkelingen op de beurs

Naast bovengenoemde onderwerpen zijn er nog een aantal andere belangrijke ontwikkelingen op de beurs. Zo heeft de Franse supermarktgroep Carrefour aangekondigd een aanzienlijk aantal banen te schrappen als onderdeel van een reorganisatieplan. Ook heeft telecombedrijf Vodafone aangegeven dat het zijn netwerk in Europa gaat upgraden om beter te kunnen concurreren met andere providers.

Al met al belooft het een interessante dag te worden op de beurs, waarbij beleggers de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten zullen houden. De resultaten van HAL, het overnamebod op Marel, de Japanse inflatie, de krimp van de Duitse economie en andere belangrijke ontwikkelingen hebben allemaal invloed op het sentiment op de beurs.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*