Magnificent 7-aandelen onder druk

Een aantal aandelen die lange tijd als de Magnificent 7 werden beschouwd, presteren momenteel niet zo goed meer. Bedrijven zoals Apple, Amazon, en Microsoft hebben de afgelopen maanden te maken gehad met tegenvallende resultaten op de beurs. Beleggers maken zich zorgen over de impact van de aanhoudende handelsoorlog tussen de VS en China, evenals de dreiging van strengere regelgeving voor techbedrijven.

Biden's plan om belastingen te verhogen

Een ander belangrijk punt van zorg voor beleggers is het plan van president Biden om de belastingen in de Verenigde Staten te verhogen. Biden heeft voorgesteld om de vennootschapsbelasting te verhogen van 21% naar 28%, evenals hogere belastingen voor individuen met een inkomen van meer dan $400.000. Deze maatregelen kunnen een negatieve invloed hebben op de winstgevendheid van veel Amerikaanse bedrijven en hebben geleid tot onzekerheid op de markten.

ECB overweegt renteverhoging in juli

Ondertussen heeft de Europese Centrale Bank (ECB) aangekondigd dat zij van plan is om de rente in juli te verhogen. Dit zou de eerste renteverhoging zijn sinds de financiële crisis van 2008. De ECB heeft aangegeven dat de economie van de eurozone zich herstelt van de impact van de coronapandemie en dat een verkrapping van het monetaire beleid gerechtvaardigd is. Beleggers zijn echter bezorgd dat een renteverhoging de economische groei zou kunnen afremmen en de markten zou destabiliseren.

Taylor Swift bedankt!

Tot slot, in het nieuws van een meer positieve noot, heeft popster Taylor Swift onlangs haar dankbaarheid uitgesproken voor de steun van haar fans en collega's. Swift bracht onlangs haar nieuwe album uit en heeft lovende kritieken ontvangen voor haar muzikale talent en creativiteit. Haar persoonlijke boodschap aan haar fans heeft geleid tot een golf van positiviteit op sociale media en heeft laten zien hoe belangrijk het is om dankbaarheid te tonen en waardering te uiten voor anderen.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*