Meer afleveringen dan verwacht

Tesla heeft in het tweede kwartaal meer auto's afgeleverd dan analisten hadden verwacht, maar wel minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit bleek dinsdag uit cijfers die de fabrikant publiceerde.

In het tweede kwartaal van 2021 heeft Tesla in totaal 201.250 voertuigen afgeleverd. Dit is meer dan analisten hadden voorspeld, die gemiddeld uitgingen van 200.258 afleveringen. Ondanks de hogere afleveringscijfers was dit aantal toch lager dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar, toen Tesla 90.650 voertuigen meer afleverde.

Impact van wereldwijde chiptekorten

Een van de factoren die de lagere afleveringsaantallen in het tweede kwartaal van 2021 kunnen verklaren, is het wereldwijde chiptekort. Dit tekort heeft de autoproductie wereldwijd vertraagd, waardoor ook Tesla te maken kreeg met beperkingen in de productie van zijn elektrische voertuigen.

Toekomstige groeiplannen

Ondanks de uitdagingen die het bedrijf heeft ondervonden in het tweede kwartaal, blijft Tesla optimistisch over zijn toekomstige groeiplannen. Het bedrijf heeft onlangs nieuwe fabrieken geopend in China en Duitsland, en is van plan om zijn productiecapaciteit verder uit te breiden om te kunnen voldoen aan de toenemende vraag naar elektrische voertuigen.

Invloed van concurrentie

Tesla krijgt echter ook te maken met toenemende concurrentie op de markt voor elektrische voertuigen. Steeds meer automakers introduceren elektrische modellen en proberen een deel van de markt te veroveren die tot nu toe gedomineerd werd door Tesla. Dit kan in de toekomst een uitdaging vormen voor het bedrijf om zijn marktpositie te behouden.

Al met al laat het tweede kwartaal van 2021 zien dat Tesla nog steeds een belangrijke speler is in de markt voor elektrische voertuigen, maar dat het bedrijf te maken heeft met diverse uitdagingen die het hoofd moet bieden om zijn groei voort te kunnen zetten.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*