Meevallende inflatiecijfers in de VS

De Amsterdamse beurs sluit licht lager ondanks meevallende inflatiecijfers

De Amsterdamse beurs heeft op de laatste beursdag van juni een lichte daling laten zien, ondanks positieve inflatiecijfers in de Verenigde Staten. De AEX sloot uiteindelijk 0,1 procent lager op 923,85 punten, maar wist op maandbasis toch een stijging van ongeveer 1,3 procent te realiseren.

De beurs werd beïnvloed door de meevallende inflatiecijfers in de Verenigde Staten. Deze cijfers zorgden voor optimisme onder beleggers, maar konden niet voorkomen dat de AEX uiteindelijk toch lager sloot.

Positieve maandelijkse stijging

Ondanks de daling op de laatste dag van juni wist de AEX toch een positieve maandelijkse stijging te realiseren. De beursindex liet een groei van 1,3 procent zien over de hele maand, wat positief nieuws is voor beleggers.

Volatiliteit op de beurs

De volatiliteit op de beurs zorgde voor ups en downs gedurende de maand juni. Beleggers moesten omgaan met verschillende economische en politieke ontwikkelingen, wat de beweeglijkheid van de markt beïnvloedde.

Vooruitzichten voor de komende maand

Met het einde van juni in zicht kijken beleggers al vooruit naar de komende maand. Er wordt rekening gehouden met verdere ontwikkelingen in de economie en op de markten, die invloed zullen hebben op de koersen op de Amsterdamse beurs.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*