Minder volatiliteit verwacht

De euro/dollar noteerde maandagochtend vrijwel onveranderd op 1,0777, aan het begin van wat vermoedelijk een rustige week wordt voor de greenback.

Analisten voorspellen dat de Amerikaanse dollar deze week waarschijnlijk minder volatiel zal zijn, aangezien de markten zich stabiliseren na de recente turbulentie door de coronapandemie en de politieke onzekerheid in de Verenigde Staten.

Invloed van economische data

De koers van de euro/dollar kan echter nog steeds beïnvloed worden door belangrijke economische data die later in de week worden vrijgegeven, zoals het Amerikaanse werkgelegenheidsrapport en de cijfers over de Europese economie. Beleggers zullen deze gegevens nauwlettend in de gaten houden om te bepalen hoe de valutamarkten zich kunnen ontwikkelen.

Potentiële impact van geopolitieke gebeurtenissen

Naast economische data kunnen ook geopolitieke gebeurtenissen een rol spelen in de koersbewegingen van de euro en de dollar. Eventuele ontwikkelingen in bijvoorbeeld de handelsrelaties tussen de Verenigde Staten en Europa of de politieke situatie in de eurozone kunnen de valutamarkten beïnvloeden.

Technische analyse van de euro/dollar

Op technisch vlak wordt de euro/dollar op korte termijn ondersteund rond het niveau van 1,0750, terwijl weerstand te vinden is bij 1,0800. Beleggers zullen deze niveaus in de gaten houden om te bepalen hoe de koers zich kan ontwikkelen in de komende dagen.

Al met al lijkt het erop dat de euro/dollar voorlopig in een nauwe bandbreedte zal blijven handelen, tenzij zich onverwachte gebeurtenissen voordoen die de valutamarkten kunnen verstoren. Beleggers zullen alert blijven op mogelijke kansen en risico's die zich in de loop van de week kunnen voordoen.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*