Negatieve resultaten ASMI en Just Eat Takeaway drukken Amsterdamse beurs

De Amsterdamse beurs is woensdag lager gesloten, mede door de negatief ontvangen resultaten van ASMI en Just Eat Takeaway. ASMI, een toonaangevende leverancier van apparatuur en diensten voor de halfgeleiderindustrie, zag zijn aandelenkoers met meer dan 5% dalen na de bekendmaking van tegenvallende kwartaalcijfers. Just Eat Takeaway, een internationaal opererende maaltijdbezorgingsdienst, verloor bijna 4% van zijn waarde door zorgen over de concurrentie in de markt.

Amerikaanse inflatiecijfers op donderdag in focus

Beleggers op de Amsterdamse beurs keken ook met argusogen uit naar de Amerikaanse inflatiecijfers die op donderdag zouden worden vrijgegeven. De vrees voor een hogere inflatie en de mogelijke gevolgen daarvan voor het monetaire beleid van de Federal Reserve zorgden voor enige terughoudendheid op de markten. Een hogere inflatie kan leiden tot renteverhogingen, wat op zijn beurt de aandelenkoersen onder druk kan zetten.

Impact van geopolitieke ontwikkelingen op de beurs

Naast de bedrijfsresultaten en economische data hielden beleggers ook rekening met de impact van geopolitieke ontwikkelingen op de beurs. De spanningen tussen Rusland en Oekraïne, de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China, en de onzekerheid rondom Brexit kunnen allemaal invloed hebben op de marktbewegingen. Beleggers houden daarom nauwlettend de nieuwsontwikkelingen in de gaten om hun investeringsbeslissingen te onderbouwen.

Positieve vooruitzichten voor de Amsterdamse beurs

Ondanks de recente dalingen zijn er ook positieve vooruitzichten voor de Amsterdamse beurs. De Nederlandse economie groeit gestaag en de werkloosheidscijfers zijn laag. Daarnaast blijft de Europese Centrale Bank een accommoderend monetair beleid voeren, wat gunstig is voor de financiële markten. Beleggers kunnen daarom nog steeds kansen zien in de Nederlandse aandelenmarkt, mits zij goed blijven letten op de marktontwikkelingen en hun portefeuille diversifiëren.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*