Nieuwsupdate

Tussenkop 1: Positieve ontwikkeling in Nederlandse industrie

De producenten in de Nederlandse industrie waren in mei minder negatief dan een maand eerder, zo meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek donderdagochtend. Deze ontwikkeling wijst op een positieve trend in de Nederlandse industrie, die zich langzaam lijkt te herstellen van de gevolgen van de coronacrisis.

Tussenkop 2: Toename van het producentenvertrouwen

Het producentenvertrouwen steeg naar een niveau van -3,6 in mei, ten opzichte van -4,9 in april. Dit is de tweede maand op rij dat het vertrouwen toeneemt. Producenten zijn dus iets minder pessimistisch over de toekomstige productie en orderportefeuille.

Tussenkop 3: Effecten van de coronacrisis

De Nederlandse industrie heeft het afgelopen jaar flink te lijden gehad onder de coronacrisis. Veel bedrijven moesten hun productie tijdelijk stilleggen of zagen hun orders drastisch afnemen. Nu lijkt er echter langzaam maar zeker sprake van herstel, mede dankzij de versoepelingen van de coronamaatregelen en het aantrekken van de economie.

Tussenkop 4: Verwachtingen voor de toekomst

Hoewel het producentenvertrouwen in mei is gestegen, blijft het nog steeds onder het langjarig gemiddelde van 0. Dit betekent dat producenten nog steeds voorzichtig zijn over de toekomstige ontwikkelingen in de industrie. De komende maanden zullen cruciaal zijn om te zien of het herstel zich voortzet of dat er nieuwe tegenvallers op de loer liggen.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*