Nikkei door 40.000

De futures duiden op een voorzichtig positieve start van de week

De futures van de belangrijkste beurzen wijzen op een voorzichtig positieve start van de handelsweek. Investeerders zijn optimistisch gestemd vanwege positieve ontwikkelingen op het gebied van handel en geopolitiek. Ook de verwachtingen van een sterk kwartaalcijferseizoen dragen bij aan het positieve sentiment.

De Japanse Nikkei-index heeft voor het eerst sinds 1990 de grens van 40.000 punten doorbroken. Dit is voornamelijk te danken aan de sterke prestaties van tech-aandelen en de positieve economische vooruitzichten in Japan. Investeerders zijn optimistisch over de groeimogelijkheden van Japanse bedrijven, wat zich vertaalt in een stijgende beursindex.

TSMC vliegt

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) heeft indrukwekkende kwartaalcijfers gepresenteerd, wat heeft geleid tot een sterke koersstijging van het aandeel. Het bedrijf profiteert van de wereldwijde vraag naar halfgeleiders en heeft zijn marktpositie verder verstevigd. Investeerders zijn positief gestemd over de toekomst van TSMC en de techsector als geheel.

Spanningen in China door Volkscongres

In China zijn de spanningen toegenomen vanwege het aanstaande Volkscongres, waar belangrijke beslissingen zullen worden genomen over economisch beleid en politieke hervormingen. Investeerders houden de ontwikkelingen in China nauwlettend in de gaten, aangezien deze van invloed kunnen zijn op de wereldeconomie en de financiële markten.

S&P als politieke voorspeller

De S&P 500-index wordt vaak gezien als een voorspeller van politieke ontwikkelingen en beleidsbeslissingen. Een stijgende S&P 500-index kan duiden op vertrouwen in de economie en het beleid van de regering. Investeerders houden daarom de S&P 500-index nauwlettend in de gaten als indicator voor de algemene economische en politieke situatie.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*