Nvidia boekt opnieuw recordwinst

De Amerikaanse beurzen zijn dinsdag verdeeld gesloten, waarbij de Dow Jones Industrial Average en de S&P 500 index licht daalden, terwijl de Nasdaq Composite index een bescheiden winst boekte. De opvallendste stijger was Nvidia, dat opnieuw fors meer waard werd en zo de technologiesector naar nieuwe toppen stuwde.

Nvidia, een Amerikaans technologiebedrijf dat gespecialiseerd is in grafische kaarten en chips voor gaming en kunstmatige intelligentie, boekte opnieuw recordwinsten. Het aandeel steeg met maar liefst 5% en sloot op een all-time high van $750 per aandeel. Het bedrijf profiteert van de groeiende vraag naar grafische kaarten voor gaming en datacenters, en wordt gezien als een van de grootste winnaars van de pandemie.

Technologiesector naar nieuwe toppen

De sterke prestaties van Nvidia hadden een positief effect op de gehele technologiesector, die naar nieuwe toppen werd gestuwd. Andere grote techbedrijven, zoals Apple, Amazon en Microsoft, zagen hun aandelenkoersen ook stijgen. De Nasdaq Composite index, die voornamelijk bestaat uit technologieaandelen, boekte een winst van 0.5% en sloot op een recordhoogte.

Economische zorgen drukken op Dow Jones en S&P 500

Ondanks de positieve prestaties van de technologiesector, hadden de Dow Jones Industrial Average en de S&P 500 index te maken met druk vanwege economische zorgen. Beleggers waren bezorgd over de stijgende inflatie en de impact van de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. Hierdoor daalden de aandelenkoersen van bedrijven in sectoren als energie, financiën en industrie.

Al met al was het een verdeelde dag op de Amerikaanse beurzen, waarbij de technologiesector de show stal dankzij de sterke prestaties van Nvidia en andere grote techbedrijven. Beleggers blijven echter voorzichtig vanwege economische onzekerheden en geopolitieke spanningen.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*