Nvidia en Besi overtreffen verwachtingen

De AEX-index sloot vandaag 1,3% hoger na indrukwekkende cijferrapportages van techbedrijf Nvidia en de Nederlandse chipmachinefabrikant Besi. Beleggers reageerden positief op de sterke resultaten van deze bedrijven, wat resulteerde in een stijging van de AEX-index.

Nvidia, bekend van zijn grafische kaarten en chips voor kunstmatige intelligentie, rapporteerde sterke kwartaalcijfers die de verwachtingen van analisten overtroffen. De omzet van Nvidia steeg met 50% ten opzichte van het voorgaande kwartaal, wat resulteerde in een recordwinst voor het bedrijf. Ook Besi presteerde boven verwachting, met een stijging van de omzet en winst dankzij de toenemende vraag naar chips en halfgeleiders.

Aalberts, AMG en Arcadis presteren goed

Naast Nvidia en Besi presteerden ook Nederlandse bedrijven goed op de beurs. Aalberts, een technologiebedrijf dat actief is in de industriële sector, zag zijn aandelen stijgen na sterke resultaten in het afgelopen kwartaal. Ook AMG, een specialist in metalen en legeringen, en Arcadis, een advies- en ingenieursbureau, lieten positieve resultaten zien.

Fed en ECB in de spotlight

Beleggers houden deze week ook de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank in de gaten, die beide bijeenkomen om het monetaire beleid te bespreken. Beleggers zijn benieuwd naar eventuele aanpassingen in het beleid en de impact daarvan op de financiële markten.

Let op Galapagos

Tot slot is het belangrijk om de ontwikkelingen rondom biotechnologiebedrijf Galapagos in de gaten te houden. Het bedrijf heeft recentelijk tegenvallende resultaten gerapporteerd, wat heeft geleid tot een daling van de aandelenkoers. Beleggers zijn benieuwd naar de strategie van Galapagos om deze uitdagingen het hoofd te bieden.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*