Nvidia zorgt voor positieve stemming op Amerikaanse beurzen

De Amerikaanse beurzen worden donderdag verwacht met een flinke stijging te openen, mede dankzij de sterke cijfers en rooskleurige vooruitzichten van chipmaker Nvidia. De futures op de S&P 500 stegen met 1,3 procent en die op de Nasdaq zelfs met 2 procent in aanloop naar de openingsbel.

Nvidia, een van 's werelds grootste producenten van grafische kaarten, overtrof de verwachtingen van analisten met zijn kwartaalcijfers. Het bedrijf rapporteerde een omzet van $4,73 miljard, wat een stijging van 68 procent betekent ten opzichte van het voorgaande jaar. De winst per aandeel kwam uit op $2,18, wat eveneens boven de verwachtingen lag.

Positieve impact op de technologie- en chipsector

De sterke resultaten van Nvidia hebben een positieve impact op de gehele technologie- en chipsector. Beleggers zijn optimistisch gestemd over de toekomst van de sector, gezien de groeiende vraag naar chips en technologische producten wereldwijd.

Naast Nvidia zullen ook andere grote technologiebedrijven zoals Apple, Amazon en Google naar verwachting profiteren van de positieve stemming op de beurzen. De technologie-index Nasdaq wordt dan ook gezien als een van de grootste winnaars van deze ontwikkelingen.

Invloed van economische data en handelsspanningen

Naast de sterke kwartaalcijfers van Nvidia worden beleggers ook beïnvloed door recente economische data en handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China. De Amerikaanse economie laat tekenen van herstel zien, wat het vertrouwen van beleggers versterkt.

Echter, de voortdurende handelsspanningen tussen de twee grootmachten zorgen nog steeds voor onzekerheid op de markten. Beleggers blijven dan ook alert op nieuwe ontwikkelingen in de handelsrelatie tussen de Verenigde Staten en China, aangezien deze een directe invloed kunnen hebben op de beurskoersen.

Al met al belooft het een interessante handelsdag te worden op de Amerikaanse beurzen, waarbij de resultaten van Nvidia en andere technologiebedrijven een grote rol zullen spelen in de koersontwikkelingen.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*