Obligatiedip is tijdelijk

Plus: UBS voorziet nieuwe beursrecords

De Zwitserse bank UBS heeft voorspeld dat de beurzen nog verder zullen stijgen en nieuwe recordhoogtes zullen bereiken. Dit optimistische vooruitzicht is gebaseerd op de sterke economische groei en de positieve kwartaalresultaten van veel bedrijven. Beleggers kunnen dus mogelijk nog meer rendement behalen uit hun investeringen in aandelen.

Hoewel de obligatiemarkt de afgelopen tijd een dip heeft ervaren, voorspellen experts dat dit slechts van tijdelijke aard is. De stijgende rentetarieven en de toenemende inflatie kunnen leiden tot een daling van de obligatiekoersen, maar op de lange termijn blijven obligaties een belangrijk onderdeel van een goed gediversifieerde beleggingsportefeuille.

Corporate governance doet ertoe

Het belang van goede corporate governance wordt steeds duidelijker in het bedrijfsleven. Bedrijven die transparant zijn over hun beleid en besluitvorming en die rekening houden met de belangen van alle belanghebbenden, presteren over het algemeen beter op de lange termijn. Investeerders doen er daarom goed aan om aandacht te besteden aan het corporate governance beleid van de bedrijven waarin zij investeren.

Het nieuwe witte goud glanst niet langer

De populariteit van cryptocurrencies zoals Bitcoin lijkt af te nemen, nu steeds meer beleggers zich bewust worden van de volatiliteit en risico's die gepaard gaan met deze digitale activa. De koersen van veel cryptocurrencies zijn de afgelopen maanden gedaald, waardoor beleggers voorzichtiger zijn geworden met het investeren in deze nieuwe vorm van financiële activa.

Al met al zijn er dus verschillende ontwikkelingen en trends die beleggers in de gaten moeten houden om succesvol te blijven in de financiële markten. Het is belangrijk om goed geïnformeerd te blijven en je beleggingsstrategie regelmatig te evalueren om optimaal te profiteren van de kansen die de markt biedt.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*