Ontwikkelingen op de Amsterdamse beurs

De Amsterdamse beurs vertoonde maandagochtend weinig beweging, met de AEX index die een lichte daling van 0,1 procent liet zien tot 914,77 punten. De AMX index bleef stabiel op 938,40 punten, maar het was de smallcap index die voor enige opwinding zorgde door met 0,6 procent te stijgen naar 1.254,47 punten.

Invloed van internationale gebeurtenissen op de beurs

De beursbewegingen in Amsterdam werden mede beïnvloed door internationale ontwikkelingen, zoals de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China en de onzekerheid rondom de Brexit. Beleggers hielden dan ook de mondiale economische situatie nauwlettend in de gaten.

Sectoren die het goed deden op de beurs

Binnen de smallcap index waren vooral de technologie- en gezondheidszorgsector in trek, met stijgingen van verschillende aandelen in deze branches. De verwachtingen voor groei en innovatie binnen deze sectoren droegen bij aan het positieve sentiment bij beleggers.

Verwachtingen voor de rest van de handelsdag

Analisten voorspelden een volatiele handelsdag op de Amsterdamse beurs, mede vanwege de onzekerheid rondom geopolitieke ontwikkelingen en macro-economische data die later op de dag bekend zouden worden gemaakt. Beleggers werden geadviseerd om alert te blijven en hun posities zorgvuldig te monitoren.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*