Onzekerheid op Wall Street

Wall Street gaat maandag een lichtrode opening tegemoet. De futures op de S&P 500 noteerden rond het middaguur fractioneel lager. Deze lichte daling wordt voornamelijk toegeschreven aan de aanhoudende onzekerheid over de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China.

Handelsoorlog zorgt voor nervositeit

De handelsoorlog tussen de twee grootste economieën ter wereld blijft de markten beïnvloeden en zorgt voor nervositeit onder beleggers. De recente escalatie in de tarieven en de voortdurende retoriek tussen de twee landen hebben geleid tot volatiliteit op de beurs.

Economische indicatoren in de gaten gehouden

Naast de handelsspanningen houden beleggers ook de economische indicatoren in de gaten. De werkgelegenheidscijfers en de groeiverwachtingen spelen een cruciale rol bij het bepalen van de richting van de markten. Een zwakkere economische groei kan leiden tot meer verkoopdruk op de aandelenmarkt.

Invloed van de Federal Reserve

Daarnaast speelt ook de Federal Reserve een belangrijke rol in het bepalen van de marktrichting. Beleggers kijken uit naar het rentebesluit en de mogelijke hints over toekomstige monetaire beleidsmaatregelen. Een verlaging van de rente kan de markten stimuleren, terwijl een verhoging juist voor druk kan zorgen.

Al met al blijft de onzekerheid op Wall Street aanhouden en zullen beleggers alert moeten blijven op de ontwikkelingen in zowel de handelsgesprekken als de economische indicatoren en het beleid van de Federal Reserve.

Daytrader & hoofdredacteur at beleggen-vandaag.nl | Website | + posts

Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

About Erik 0 Articles
Erik Korte is fulltime daytrader en daarnaast hoofdredacteur van beleggen-vandaag.nl

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*